Web Analytics Made Easy - Statcounter

تشکیل کارگزاری های رسمی تأمین اجتماعی به منظور روان سازی امور و ارتقای سطح رضایتمندی بیمه شدگان تأمین اجتماعی امری ارزشمند تلقی می شود، اما با این وجود مراجعه کنندگان به کارگزاری‌ها با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارگزاری های تأمین اجتماعی تشکیلاتی خصوصی هستند که بیش از یک دهه از فعالیت آن ها در کنار تأمین اجتماعی می گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگزاری ها، هم به لحاظ تعداد و هم به جهت تنوع فعالیت، گسترش قابل توجهی یافته اند، به گونه ای که در پایان سال 96، تعداد آن ها در سطح کشور به 188 مورد رسیده و برخی از شعب تأمین اجتماعی مانند شعبه 22 تهران با توجه به حجم فعالیت هایشان تا سه کارگزاری را به خود اختصاص داده اند.

تشکیل کارگزاری های رسمی تأمین اجتماعی به منظور روان سازی امور و فعالیت ها، ارتقای سطح رضایتمندی مردم، کاهش اتلاف وقت و رفت و آمدهای درون شهری بیمه شدگان تأمین اجتماعی امری ارزشمند تلقی می شود، اما با این وجود مراجعه کنندگان به کارگزاریها با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: 42 میلیون ایرانی تحت پوشش تامین اجتماعی 

به گفته سید تقی نوربخش مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی، این سازمان حدود ۴۲ میلیون نفر ایرانی را تحت پوشش خود قرار داده است و بخش عمده ای از این تعداد برای آینده نگری و همچنین تامین هزینه های درمانی خود و خانواده دست به دامان یک دفترچه می شوند. دفترچه‌ای که برگ برگ آن می تواند مرحمی باشد برای درد روزهای سخت بیماریشان؛ البته افزایش اعتبار و تمدید این دفترچه مشکلات مختلفی را برای بیمه شدگان ایجاد کرده است.

چندی پیش سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد برای افزایش سرعت روند تمدید دفترچه خدمات درمانی، بیمه شدگان می توانند به صورت اینترنتی دفترچه های خود را تمدید کنند که اقدامی قابل تقدیر است؛ اما باز هم هستند کسانی که به دلایل مختلف از جمله در دسترس نبودن اینترنت و یا عدم آشنایی با آن، قادر نیستند دفترچه های خود و خانوادشان را به صورت اینترنتی تمدید کنند و  با مراجعه به کارگزاری های تامین اجتماعی با مشکلاتی موجه می شوند.

گلایه های مراجعه کنندگان حضوری

به دلیل پیامهای مکرر مخاطبان، خبرنگار  گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با مراجعه به یکی از کارگزاری‌های تامین اجتماعی در شهر تهران، نظر مراجعه کنندگان را در زمینه نحوه خدمات رسانی کارگزاری جویا شد. برخی از افرادی که با خبرنگار ما گفتگو کردند، از ارائه خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی اعلام رضایت کرده و آن را عامل جلوگیری از اتلاف وقت شهروندان دانستند. اما در این میان، برخی دیگر نیز گلایه مند بودند.

یکی از مراجعه کنندگان به کارگزاری که مردی حدودا 50 ساله است، می گوید: تأمین اجتماعی بخشی از خدمات خود را به کارگزاری ها انتقال داده و تمدید دفترچه های بیمه هم معطوف به کارگزاری ها شده است؛ اما صف های طولانی تمدید دفترچه بیمه شدگان را کلافه کرده است.

بیشتر بخوانید:خدمات گران‌قیمت روانشناسی و جای خالی بیمه 

اما تمام مشکلات کارگزاری ها به تمدید دفترچه درمانی ختم نمی شود؛ چرا که بسیاری از بیمه شدگان برای پرداخت حق بیمه و تجمیع سوابق بیمه ای خود همچنان به کارگزاری ها مراجعه می کنند و اعتراضاتی در این زمینه دارند.

مرد میانسالی می گوید: «اکثر داروهایم را بطور آزاد تهیه می کنم و فقط به خاطر چند سالی که به بازنشستگیم باقی مانده، دارم پول واریز می‌کنم.»

جوانی که از پاسخ گو نبودن متصدیان و شلوغی مراکز ناراضی است، می گوید: «12 سال سابقه بیمه دارم؛ سوالی دارم که به علت شلوغی باجه‌ها، متصدیان نمی توانند من را راهنمایی کنند و این امر کلافه ام کرده است.»

در میان شلوغی شعبه کارگزاری، متوجه شدیم که تامین اجتماعی بابت برخی از امور مانند تعویض دفترچه درمانی و تأمین اعتبار آن یا پرداخت تعهدات کوتاه مدت و هزینه های اسنادپزشکی، از مراجعین هیچ گونه مبلغی دریافت نمی کند، اما انجام نشدن برخی کارهای بیمه شدگان در کارگزاری ها باعث ایجاد هزینه های اضافی برای آن ها می شود.

به عنوان مثال، خانمی میانسال می گوید: «برای تجمیع سوابق تقریبا به اکثر کارگزاری های شهر رفته ام، اما هر کدام می گفتند باید به فلان کارگزاری مراجعه کنم. روزانه حدود 20 هزار تومان هزینه کرایه ماشین می دهم و بیشتر از آن چیزی که حق بیمه پرداخت می کنم، باید هزینه کنم.»

سردرگمی، یکی از مهمترین مشکلات بیمه شدگان

ناگفته نماند که سازمان تأمین اجتماعی با هدف تأمین حقوق شهروندان، تکریم مراجعین، افزایش رضایت مندی و پاسخگوئی مناسب و ارائه خدمات به موقع و سریع به بیمه شدگان ، در تیر ماه سال جاری با ارائه بخشنامه ای  به تمام کارگزاری ها خواستار ایجاد «میز خدمت» برای تمامی مراکز شد و اعلام شد تعدادی از کارکنان شایسته، ماهر، پاسخگو و آموزش دیده و مطلع هر واحد برای پاسخگویی به مراجعه کنندگان به میزخدمت انتخاب می شوند.

بیشتر بخوانید: استقرار میز خدمت تأمین اجتماعی در سراسر کشور 

اما در حال حاضر در برخی از کارگزاری ها «میز خدمت» دیده نمی شود و مراجعه کنندگان در زمان ورود به کار گزاری با توجه به کاری که داشته باشند سردرگم هستند و این باعث ایجاد صف های طولانی و هرج و مرج در روند ارائه خدمات به بیمه شدگان می شود.

اما تمام مشکلات کارگزاری ها به اینجا ختم نمی شود و باید قطعی سیستم و کمبود نیروی انسانی را هم به کاستی های کارگزاری‌ها اضافه کرد. چرا که این 2 مشکل بارها از سوی مراجعه کنندگان به عنوان عامل نارضایتی از خدمات دفاتر کارگزاری تامین اجتماعی شنیده شد.

راهکارهایی برای خدمت بهتر به بیمه شدگان و تکریم ارباب رجوع

با این اوصاف شاید بتوان با اقداماتی مثل افزایش نیروی انسانی، مدیریت بهتر بر میزهای خدمت و تداوم آنها در طول سال، افزایش تعداد کارگزاری ها و اینترنتی کردن سایر خدمات سازمان تأمین اجتماعی، به کوتاه شدن صف های طولانی کارگزاری ها و جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه بیمه شدگان کمک کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیمه تأمین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۳۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان «آزمون‌ آموزگاری»

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج آزمون آموزگاری هفته گذشته (سوم اردیبهشت) اعلام شد و در حالی که قرار بود امکان بارگذاری مدارک معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت از پنجم اردیبهشت امکان‌پذیر شود، اما بدلیل عدم فعال شدن سامانه، این امر با تاخیر و از امروز آغاز شد.

اسامی چند برابر ظرفیت آزمون استخدامی ویژه رشته شغلی آموزگاری سال ۱۴۰۳ وزارت آموزش‌وپرورش سوم اردیبهشت اعلام شد که بنابر اظهارات معاون وزیر آموزش و پرورش، سه برابر ظرفیت جذب در آموزش و پرورش، در آزمون پذیرفته شده‌اند که این افراد برای مرحله «ارزیابی تکمیلی» و گزینش می‌توانند از امروز (هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳) با مراجعه به درگاه بخش جذب و استخدام (کارا) نسبت به تکمیل نمون‌برگ‌ها و بارگذاری کلیه اسناد و مدارک مورد نیاز در سامانه اقدام کنند. 

پیش از این اعلام شده با پایان فرآیند «ارزیابی تکمیلی»، اواسط خردادماه نیز «نتایج قطعی» و نهایی آزمون توسط سازمان سنجش اعلام و در نهایت حدود ۲۸ هزار نفر به کادر آموزشی در دوره ابتدایی اضافه خواهند شد.

ارزیابی تکمیلی و گزینش شامل بررسی مدارک و مستندات خوداظهاری ثبت‌نام، معاینات پزشکی، بررسی صلاحیت‌های عمومی گزینش، سنجش و ارزیابی تکمیلی است.

مراحل بررسی مدارک، معاینات پزشکی، سنجش و ارزیابی تکمیلی و گزینش

مرحله اول: داوطلب لازم است در زمان تعیین شده در بخش تذکر مهم، با ورود به سامانه جذب و استخدام (کارا) در کارپوشه تعریف شده برای وی، نسبت به تکمیل نمون‌برگ‌ها و بارگذاری کلیه اسناد و مدارک لازم اقدام کند. بدیهی است عدم مراجعه و یا عدم تکمیل نمون‌برگ‌ها در زمان مقرر به منزله انصراف تلقی خواهد شد. بر این اساس داوطلب از فرایند استخدام در آموزش و پرورش حذف خواهد شد.

همچنین با توجه به این‌که مقرر است تکمیل نمون‌برگ اطلاعات فردی داوطلبان جهت بررسی صلاحیت‌های عمومی گزینش از طریق سامانه جذب و استخدام (کارا) انجام گیرد؛ ضروری است پس از انتشار اسامی در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور در زمان تعیین شده به سامانه مذکور مراجعه نموده و نسبت به تکمیل دقیق نمون‌برگ اطلاعات فردی و بارگذاری مدارک مورد نیاز شامل عکس پرسنلی، تصویر تمامی صفحات شناسنامه و تصویر کارت ملی، تصویر آخرین مدرک تحصیلی، تصویر مدارک مربوط به کسب مقام یا رتبه‌های علمی، فرهنگی و هنری، ورزشی، قرآنی و ... تصویر گواهی معتبر اشتغال در آموزش و پرورش، تصویر سوابق ایثارگری داوطلب و خانواده درجه یک و تصویر سوابق فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی در نهاد‌های انقلابی و امور عام‌ُالمنفعه مانند بسیج و ... اقدام کنند.

بدیهی است عواقب ناشی از عدم تکمیل و یا ارسال ناقص فرم مزبور و همچنین عدم ارسال مدارک مورد نیاز در زمان مقرر، متوجه داوطلب خواهد بود.

ضروری است از کاربرگ اطلاعات فردی تکمیل شده یک نسخه پرینت تهیه شده و ضمن الصاق یک قطعه عکس پرسنلی به آن، پرینت مزبور در مرحله بررسی اسناد و مدارک تحویل همکاران گزینش‌گر مستقر در محل شود.

مرحله دوم: داوطلب معرفی شده (واجد شرایط) می‌بایست جهت تصدیق و تأیید اسناد و مدارک خوداظهاری زمان ثبت‌نام در آزمون و بررسی سوابق و فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی که در سامانه جذب و استخدام (کارا) بارگذاری نموده است و همچنین بررسی ویژگی‌های جسمانی و روانی (معاینات پزشکی)، مطابق زمان تعیین شده در سامانه جذب و استخدام (کارا) به مراکز تعیین شده از سوی اداره کل آموزش و پرورش استان مربوطه مراجعه نماید. به داوطلبان توصیه می‌شود به منظور تسریع در امور فرایند بررسی، در مهلت تعیین شده برای پیگیری امور مربوطه مراجعه کنند.

مرحله سوم: پس از طی اقدامات مربوطه در مراحل قبل و دریافت معرفی نامه عکس‌دار از کارگروه مرحله دوم، داوطلب می‌بایستی با در درست داشتن پرینت کارنامه اولیه صادره از سازمان سنجش آموزش کشور و کارت ملی، طبق زمان تعیین شده در کارپوشه داوطلب در سامانه جذب و استخدام (کارا)، جهت سنجش و ارزیابی تکمیلی به حوزه ارزیابی تعیین شده مراجعه کند.

تذکر: با توجه به این‌که سنجش و ارزیابی تکمیلی در حوزه‌های ارزیابی به صورت گروهی انجام می‌گیرد، عدم مراجعه داوطلب در روز، ساعت و تاریخ تعیین شده، به منزله انصراف تلقی خواهد شد. ساعت مراجعه در حوزه‌های سنجش و ارزیابی تکمیلی نوبت صبح ۶:۳۰ و در نوبت بعدازظهر ساعت ۱۳:۰۰ است.

مرحله چهارم: داوطلب مکلف است بعد از انجام مرحله اول، برای انجام فرایند گزینش، مطابق زمان تعیین شده توسط هسته گزینش استان از طریق سامانه جذب و استخدام (کارا) جهت بررسی صلاحیت‌های عمومی گزینش به محل تعیین شده، مراجعه کنند.

نکته: با توجه به مفاد دفترچه آزمون، عدم مراجعه داوطلب در مهلت مقرر برای فرایند ارزیابی تکمیلی و زمان تعیین شده برای حضور داوطلب برای هر یک از مراحل فوق‌الذکر، به منزله انصراف از استخدام در آموزش و پرورش تلقی خواهد شد.

مدارک امتیازآور

۱۰) عناوین مدارک امتیازآور مربوط به سوابق و فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی بر اساس اصلاحات دفترچه آزمون به شرح زیر آماده شود:

ـ کسب مقام در مسابقات و رویداد‌های معتبر علمی، ادبی، فرهنگی، هنری، ورزشی، تربیتی، آموزشی و فناوری 
ـ مستندسازی تجربیات و سوابق تدریس و فعالیت در مراکز آموزش عالی، گروه‌های جهادی، مدارس، مراکز فرهنگی، تربیتی و تحقیقاتی با ارائه مدارک معتبر از مراجع ذیربط و بیمه
ـ گواهی معتبر مهارت‌ها و رتبه‌های علمی، ادبی، فرهنگی، هنری، ورزشی، تربیتی، آموزشی و فناوری
ـ تقدیرنامه‌های مرتبط در سطح (امتیاز بر اساس سطوح کسب تقدیرنامه)

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • تمدید اعتبار بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی در خوزستان
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان «آزمون‌ آموزگاری»
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند